15 Dakikada Hazırlayın! Çatlayan Görünümüyle Harika Brownie Kurabiye Tarifi
Misafirlerinizi etkileyen, çatlayan yüzeyiyle adeta bir sanat eseri olan ve yapımı son derece basit bu tarif tam size göre. Sadece 15 dakikada hazırlayabileceğiniz, her kesimi büyüleyecek Brownie Kurabiye tarifini keşfedin!

Çikolata tutkunlarının yeni gözdesi olmaya aday olan bu muhteşem lezzet, görünümüyle brownie'yi andırırken, dokusuyla yumuşacık bir kurabiye keyfi sunuyor. Dış kısmı gevrek, iç kısmı ise ıslak bir kek gibi... Üstelik bu harika tatlıyı hazırlamak için mutfakta uzun saatler geçirmenize gerek yok. Sadece birkaç basit adımda, fırından çıkar çıkmaz büyüleyici bir lezzetteki bu tatlıyı hazırlayabilirsiniz.
HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA, PİŞİRME SÜRESİ: 10-12 DAKİKA
Son derece pratik olan bu tarif, aniden gelen misafirler için ya da kendinize tatlı bir kaçamak yapmak istediğinizde harika bir seçenek. Gerekli malzemeleri toplayın ve mutfakta işe koyulun; bu tarifi denedikten sonra başka bir kurabiye yapmayı istemeyebilirsiniz!
MALZEMELER:
160 gram bitter çikolata:
1/2 su bardağı tereyağı (115 gram)
1 su bardağı toz şeker
2 adet büyük boy yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için pudra şekeri
YAPILIŞI:
Bir sos tenceresinde bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü (kaynar suyun üzerinde) eritin. Karışım pürüzsüz hale geldiğinde ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğuması için bir kenarda bekletin.
Başka bir kapta toz şeker ile yumurtaları, rengini açıp köpük köpük olana dek mikserle çırpın.
Çırpılmış yumurta karışımına erittiğiniz çikolatayı ekleyin ve bir spatula ile iyice karıştırın. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. Bu karışımı sıvı malzemelere ekleyin ve homojen bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun biraz cıvık olması normaldir. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 30-40 dakika dinlendirin.
Fırını 170°C'de ısıtın ve fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Her bir topu bolca pudra şekerine bulayın.
Kurabiye toplarını aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 10-12 dakika pişirin. Fazla pişirmemeye özen gösterin, aksi takdirde içi sertleşebilir. Kurabiyeler fırından çıkarken yumuşak görünebilir, ama soğudukça sertleşecektir.