Tarım Şehirlerinde Hasat Coşkusu! Lezzetli Ürünler İçin Uzun Bekleyiş!
Türkiye’nin en önemli karpuz üretim merkezlerinden biri olan Aydın’da hasat dönemi hızla başladı. Üreticiler, sabahın ilk ışıklarıyla tarlalara inerek yoğun talep ile karşılaşıyor. Aydın karpuzunun eşsiz lezzeti için çevre illerden birçok alıcı, ürünleri almak için saatlerce sıra bekliyor.

Çukurova'dan sonra Türkiye'nin en büyük karpuz üretim merkezi olan Aydın'da hasat sezonu coşkuyla başladı. Karpuz yetiştiricileri, güneş doğmadan tarlalarında çalışmaya başlarken, pazar esnafı ve tüccarlar da bu muhteşem lezzeti almak için sıraya giriyor. Aydın'ın bereketli topraklarında yetişen karpuz, hem üreticilere kazanç getiriyor hem de tüketicilerden tam puan alıyor.
KARPUZ İÇİN SIRA BEKLENİYOR
Aydın'ın verimli arazilerinde toplanan karpuzlara olan talep her geçen gün artış gösteriyor. Özellikle Ege Bölgesi'nden ve çevre illerden gelen pazarcılar, sabahın erken saatlerinde bu ürünleri almak için tarlaların yolunu tutuyor. Üreticiler ve satıcılar, Aydın karpuzuna olan talebin bu kadar yüksek olmasından memnun.
"AYDIN KARPUZU VARKEN BAŞKA YERDEN ALMAYIZ"
Burdur'un Gölhisar ilçesinden gelen pazarcı Halil Çelik, Aydın karpuzunun mükemmel kalitesi nedeniyle başka bölgelere yönelmediklerini dile getiriyor. "Bu karpuzun lezzeti ve dış görünüşü, müşterilerin ilgisini instantly çekiyor. Tezgâhımıza geldiğinde hemen tükeniyor" diyen Çelik, haftalık olarak 20-25 ton karpuz sattığını belirtiyor.
Germencik'ten gelen bir başka pazarcı Osman Alimoğlu ise Aydın karpuzunun Adana'dan sonraki en kaliteli ürün olduğunu ifade ederek, "Erken geliyoruz ama sıraya girmek zorundayız. Lezzetiyle çok iddialı bir karpuz bu. Sezonun bereketli geçmesini bekliyoruz" dedi.
LEZZETİ GÜVENİLENLER ŞAFAKLA YOLA ÇIKIYOR
Söke'den gelen Özgür Kanık, sabah saat 4'te tarlaya ulaştığını ve hala sırasını beklediğini belirterek, "Bu karpuzun tadı tartışmaya kapalı. Antalya, Denizli, Burdur gibi birçok şehirden alıcılar geliyor. Tezgâhımı iki günde bir boşaltıyorum, bazen bir günde bile bitiyor" diye ifade etti.
Karpuz üreticisi İsa Günlü, bu yıl ürün veriminin yüksek olduğunu ancak fiyatların geçen yıla göre sabit kaldığını aktardı. Günlü, "Malımız oldukça iyi yetişti, tonaj yüksek. 9-10 ton civarında rekolte bekliyoruz. Ancak maliyetler yükseldi ve fiyatlar aynı yerde duruyor" dedi.
TÜKETİCİ VE TÜCCAR AYDIN KARPUZUNA BAĞLI
25 yıldır karpuz ticareti yapan Tosun Demir, bu sezonun verim açısından oldukça iyi geçtiğini fakat fiyatların düşük kaldığını belirtti. Demir, "İhracat azaldı, tarlada fiyatlar 7-8 TL civarında. Ancak pazarda bu ürünler hala 15-20 TL aralığında satılıyor. Bu dengesizlik hem tüketiciyi hem de bizi etkiliyor" diye konuştu. Aydın karpuzunun tadı, görünümü, kokusu ve rengiyle her yıl ilk tercih olduğunu da vurgulayan Demir, "Bu ürünün sürekli alıcıları var. Ürün çıktığında herkes sıraya giriyor" dedi.