Damak Çatlatan Lezzet: 20 Dakikada Hazırlanan Kolay Borcamda Köstebek Pasta Tarifi!

Köstebek pasta, misafir sofralarının vazgeçilmezi, modern mutfaklar için pratik bir seçenek olan borcamla buluştu. Geleneksel lezzeti yaşatan bu tarif, kalabalık davetlerde mükemmel bir alternatif sunarken, nostaljik tadıyla da hafızalarda yer ediyor.

Damak Çatlatan Lezzet: 20 Dakikada Hazırlanan Kolay Borcamda Köstebek Pasta Tarifi!

Çocukluk anılarımızı canlandıran, misafirliklerin vazgeçilmez tatlısı olan, meşhur köstebek pasta... Bu eşsiz lezzet, borcamda yapılan pratik versiyonuyla mutfaklarımızda yeniden yer buluyor. Geleneksel pastane tadını evin sıcaklığıyla buluşturan bu tarif, hem gözlerde hem de damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor.

MALZEMELER

Keki Hazırlamak İçin:

3 adet muz

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Kreması İçin:

1 paket krem şanti

2 yemek kaşığı damla çikolata

basliksiz-2-001.jpg

HAZIRLANIŞI

  • Köstebek pasta kekini yapmak için, yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
  • Tüm diğer malzemeleri muz haricinde ekleyip iyice karıştırın.
  • Yağladığınız fırın kabınıza karışımı dökün ve 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Pişen ve soğuyan kekten parçalar koparıp bir kenara ayırın.
  • Kalan kısmı sütle ıslatıp dilimlenmiş muzları yerleştirin.
  • Krem şantiyi tarifine uygun şekilde hazırlayıp içine damla çikolata ekleyin.
  • Bu karışımı tatlının üzerine sürün.
  • Son olarak, ufalanmış kek parçalarını ekleyip dolaba dinlenmesi için kaldırın.

Afiyet olsun.